MultiPurpose

Utefotboll - hösten 2020

LUGI Motionsförening hälsar er välkomna till höstens motionsturnering i utefotboll! 
Seriespelet startar tisdag 29 september och första omgången i cupen spelas nu på måndag 28 september.

Efter anmälningsstoppet kunde vi glädjande nog konstatera 52 anmälda till höstens turnering. För att kunna ge möjlighet till spel för så många lag som möjligt har vi nu med kort varsel ökat kapaciteten (spelplan, domare och schemaläggning) från 36 till 48 lag. Cupmatcherna spelas på Lerbäckskolan, och fram till kvartsfinaler spelas 2x14 min och därefter 2x20 min. 
Turneringen spelas på konstgräsplanerna på Smörlyckans IP och Lerbäckskolan
Vi förutsätter att du och dina lagkompisar noggrant läser igenom texten nedan.

Information med anledning av coronavirus!
Enligt Folkhälsomyndigheten är fysisk aktivitet bra för folkhälsan, idrott och träning kan därför fortsätta. Träningar eller matcher utomhus behöver inte ställas in med anledning av epidemin. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

Generella råd - ta personligt ansvar

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska stanna hemma.
  • Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Minska moment med närkontakt – inga handslag (Vi hälsar på varandra genom att vinka).
  • Att byta om hemma före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Inga västar delas ut.
  • Använd inte andra spelares utrustning.

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och kommer att vidta nödvändiga åtgärder om läget snabbt förändras.

OBS! På grund av risk för smittspridning kommer LUGI Motion att inte dela ut västar i samband med matcherna.
Deltagande lag skall följa dessa regler ang. tröjfärg:
för att underlätta för domare och spelare i respektive lag, uppmanas hemmalaget i spelprogrammet att ställa upp i ljusa t-shirt, helst vita.
Bortalaget ställer upp i mörka, helst svarta eller mörkblå.

Spelprogram, regler

Spelprogram för serie- och cupspel i utefotboll och annan information för deltagande i turneringen fås via LUGI Motions hemsida: www.lugimotion.se.
Seriespelet pågår 29.9-29.10. Cupen spelas parallellt med start måndag 28.9 och avslutas med finalen måndag 9.11. 
Skulle ni av någon anledning få svårighet att deltaga måste ni omedelbart kontakta LUGIs reception. Förstör ej turneringen genom att lämna walk over. 

Läs noga igenom reglerna - utvisning gäller för resten av matchen!
Utvisning gäller för resten av matchen och utvisning orsakad av allvarligt spel, våldsamt/obehärskat uppträdande eller grovt/smädligt språk kan innebära att spelare avstänges för fortsatt deltagande i turneringen.

Nolltolerans i turneringarna!

LUGI Motion ställer sig helt bakom Skånes Fotbollförbunds initiativ om att försöka stävja det allt hårdare klimatet på idrottsarenorna och kommer att tillämpa riktlinjerna för nolltolerans i samtliga turneringar.

Spelplaner, omklädningsrum

Turneringen genomföres på konstgräsplanerna på Smörlyckans IP och/eller Lerbäckskolan. Matcher som spelas vid Smörlyckans IP, deltagare uppmanas att klä om hemma och i undantagsfall nyttja omklädningsrummen i Victoriastadion. Matcher som spelas på konstgräsplanen vid Lerbäckskolan, har vi tyvärr ej tillgång till skolans omklädningsrum eller dusch. Deltagarna uppmanas att klä om hemma.

Uppskjutna matcher

Om lagen önskar uppskjuta match måste sanktion inhämtas från LUGIs reception. Uppskjuten match skall spelas senast en vecka efter ordinarie match. I annat fall förlorar båda lagen matchpoängen.

Kontaktmannen

Kontaktmannen svarar för att alla i laget meddelas om speltiderna för laget och informeras om reglerna (via hemsida www.lugimotion.se).


Medlems-/deltagaruppgifter

Medlemskap gäller per verksamhetsår (1.1-31.12). Därest laget ställer upp under höstterminen och medlemsavgifter erlagts under vårterminen erlägges startavgift. 

Återbetalning startavgift

Om tilldelad speltid inte skulle passa ditt lag, kontakta LUGIs reception för byte eller lämna definitivt återbud. För att avgiften skall återbetalas måste återbud lämnas senast fem dagar före matchstart av resp serie.

Försäkring

LUGI Motionsförening är medlem i Sveriges Akademiska Idrottsförbund. Som medlem i LUGI Motionsförening är du försäkrad och omfattas av en olycksfalls-försäkring hos Folksam. Försäkringen gäller för olycksfallsskador som inträffar när du deltar i match, organiserad träning, tävling eller ”prova på” verksamhet anordnad av Sveriges Akademiska Idrottsförbund, dess distriktsförbund eller föreningar. Den gäller också under direkt färd till och från dessa aktiviteter. Vid olycksfall skicka dina uppgifter, lagnamn, för- och efternamn, personnummer, e-post och mobilnummer till info@lugimotion.se.
Du gör även en skadeanmälan direkt till Folksam - Skadeanmälan.  

Lycka till i fotbollsturneringen!